winkelwagenonline.nl

Online winkelen naar de beste informatie

Algemeen

Steeds meer heren vinden hun stem op het gebied van mode

Herenmode heeft de afgelopen jaren echt een beetje stilgestaan. Jarenlang leek er alleen maar een verschuiving plaats te vinden binnen fashiontrends voor dames, maar sinds een paar maanden lijken ook steeds meer mannen hun stem te vinden op het gebied van kledingstijlen. We zien op TikTok steeds meer mannen die zichzelf kleden voor de spiegel, om zo aan andere heren inspiratie te geven voor een dagelijkse look. 

Comfort in ruimvallende kleding

De plotselinge verschuiving lijkt iets te maken te hebben met de pandemie waar langzaam maar zeker een einde aan komt. In deze periode heeft men natuurlijk veel thuisgezeten. De nette pakken konden in de kast blijven hangen en maakten plaats voor een goede hoeveelheid joggingpakken. Loungewear werd eigenlijk de nieuwe normaal. Men vermoedt dat dit ook de reden is waarom de skinnyjeans plek hebben gemaakt voor wijder vallende broeken en hoodies. Het is erg stijlvol om losvallende kleding te dragen die eigenlijk een beetje te groot lijkt. Broekspijpen sluiten niet langer meer aan bij de enkels, maar vallen over de schoenen heen. 

Comfort in nettere kleding

Voor de mannen die toch nog graag een nettere dimensie willen geven aan hun kledingkeuzes, en zich toch niet helemaal comfortabel voelen in hun losvallende kleding tijdens een zakelijke meeting, is een chino heren een leuke optie. Dit is een broek waarbij netheid en comfort worden gecombineerd. Van de buitenkant, blijft het er netjes uitzien, maar door de rekbaarheid en kwaliteit van de stof, blijft de broek ook comfortabel zitten. Ook sluit de chino helemaal perfect aan op de huidige tijdgeest. Er lijkt steeds minder afstand te zijn tussen rangen en daarom is het ook veel normaler om je wat minder zakelijk te kleden. Een chino is netjes, maar kan in combinatie met een col of een wollen trui juist weer wat informeler worden. 

Nadenken over tinten 

Naast de soort kleding die mannen tegenwoordig dragen, lijkt er ook een verschil te zijn in de kleuren die zij nu liever aandoen. Je zag eerder toch wel vaak een blauwe spijkerbroek, die gecombineerd werd met een shirt in een hele andere kleur. Het lijkt momenteel echter helemaal in de mode om ook na te denken over de verschillende tinten en om deze meerdere malen in je kleding terug te laten komen. Beige gecombineerd met aarde tinten, of diepbruin gecombineerd met donkere, zwarte tinten bijvoorbeeld. Deze beweging wordt ook wel ‘ton sur ton’ genoemd.